hom meid

hom meid

sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Mosel, riesling si zapada !







 Viile stau cuminti in asteptarea primaverii, zapada sta sa se topeasca, iar sticlele cu vin .... ce asteapta oare ? ... sa fie degustate, de gatlejuri "insetate" ! :)

4 comentarii:

  1. rumos! Da' zi si tu dom'le, cu te treburi pan' partea aia de lume? Ca te-am mai auzit vorbind despre ea

    RăspundețiȘtergere
  2. :) George, iaca sa fiu si eu plecat din tara, nu doar capsunarii in Spania sau tuciurii prin Franta.
    Acu' stii cum e?! daca vrei sa faci un vin bunicel, nu e suficient sa citesti doar din carte sau sa inveti de la vecinu' cum se taie buturuga de zaibar sau de capsunica.
    Cu traista'n batz si cu oarecare pofta de lucru, am gasit loc de practica la un tanar viticultor din zona Trierului (aproape de Luxemburg) dar cu o traditie (de familie) neintrerupta intr-ale vinaritului, de aprox. 250 de ani.
    Partea grozava din toata experienta (actuala si viitoare, ca tot s-a inchegat si o prietenie asa ca intre tineri iubitori de natura, muieri si bautura :) ) o constituie si acumularea de monetar (exceptand cea de informatii si lichide degustate); monetar ce imi permite achizitionarea unor clone valoroase de material saditor si decontarea altor cheltuieli (nu putine) ocazionate de lucrarile din propria-mi vie.
    Si uite asa incerc sa impac si capra si varza, cu speranta ca intr-un viitor nu prea indepartat, un blogger celebru sa-si aminteasca printre alte "lucruribune", si de damigeana aia de vin (de "buturuga" si de cursa foarte lunga) primita la vreo onomastica, de la un cunoscut cu ceva mosie prin Banat. :)

    RăspundețiȘtergere