hom meid

hom meid

duminică, 5 iunie 2011

Munca innobileaza pe om ?!
      La intrebarea asta inca nu am gasit un raspuns sigur. Totusi cativa amici fiind invitati la o partida de sapat manual si ecologic, mi-au sugerat ca e mai bine sa ramai proletar la umbra vreunei terase, decat sa fi innobilat prin munca sub arsita soarelui.
      Contrar proverbului : "toamna se numara bobocii", la vita de vie e valabil : "primavara se numara butasii porniti in vegetatie". Cu exceptia catorva surprize neplacute din partea unor producatori de material saditor, restul butasilor de vita nobila s-au pus pe treaba, emitand muguri, frunze si chiar inflorescente din care se vor dezvolta ciorchinii cu boabe.
      In pozele facute la inceputul lui mai a.c., se disting (de sus in jos) : 1. o planta tanara (al doilea an) din soiul vranac, inainte de inflorire; 2. cateva plante din soiul tamaioasa neagra (tot in al doilea an de viata); 3. butas din soiul german huxelrebe (la maturitate are o acumulare fantastica de zahar in boabe) plantat de aproximativ trei saptamani; si poza nr. 4. un proletar rosu (doar la nivel de salopeta) in plina activitate de instalare a aracilor. :)

2 comentarii:

  1. Bravos! Si ce raritati! Apropos, tamaioasa neagra fiind ce? Busuioaca?

    RăspundețiȘtergere
  2. E o varietate neagra de muscat, a carui strugure seamna oarecum cu babeasca neagra de la noi, dar ca si aroma are ceva din tamaioasa romaneasca si busuioaca de bohotin.
    Ai dreptate cu denumirea, in Moldova se mai spune si tamaioasa neagra la busuioaca.
    Am vazut in Austria ceva asemanator (ca si vin) i se spune moscato roso.

    RăspundețiȘtergere