hom meid

hom meid

duminică, 23 ianuarie 2011

Nunta si eiswein




    Walter Rauen e un viticultor priceput si admirat in micuta localitate Detzem, undeva pe malul Moselei, aproape de Trier. Omul asta face niste vinuri nemaipomenite, chiar si din struguri inghetati, luand tot felul de medalii, care mai de care mai aurite pe la concursurile din Germania.
    Si din astfel de trunchi, aschia nu poate sarii prea departe; asa ca Stefan (Rauen jr.) duce mai departe mostenirea de peste 200 de ani in arta vinaritului.
    Intr-o frumoasa zi de primavara, Stefanutz (flacau trecut de 30 de ani) isi lua inima-n dinti si ii marturisi batranului : " tata gata cu fecioria, in toamna ce vine iti aduc o nora in casa ! ".  De bucurie, herr Walter scoase din hrubele vinariei, unul din cele mai pretioase lichide : eisweinul  din recolta anului 2003, recent medaliat cu aur;  il curata, il cerui si ii comanda o eticheta pe masura
    In seara zilei de 3 septembrie 2005, nuntasii, unii mai obositi, altii mai chercheliti, isi luau ramas bun de la proaspetii miri Doris si Stefan, primind ca amintire, un riesling eiswein, inmanat chiar de socru mare.
    Peste vreo cinci ani si cam tot atatea luni, fiola asta pretioasa fu desertata in pahare, incantand narile si papilele gustative ale comesenilor, cu o mireasma de nectar din cele mai alese flori si cu un gust in care se impleteau mierea, caisele, citricele si alte minunatii, greu de descris in cuvinte.

6 comentarii:

  1. Fratica Florine
    Ce facusi? ca te-a descoperit Nea Misa pe blogul meu...si cum sti nu ai voie dupa zece seara pe blogul marchizului..:)))))))
    asa ca stai.... ca daca nu ai fost cuminte da nenea Misa in tine cu cateva sticle de licoare de la dumnealui , ca sa povestesti si matale frumos.
    Si nu mai sta atat la vorbe cu Marchizu ca asta corupe minori:))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Marchize! prefer sa imi face cinste si umbra cu prezenta matale, la degustarea unui vin din propria-mi ograda. ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Florine, cum ii scriam lui George, marchizu e o idee, un fel de fantoma ce se plimba cu vasul lui de pirati prin lume si arunca la apa pe cei "patati"
    Tare drag mi-ar fi fost sa ciocnim un pocal de la matale din ograda si sa stam la depanat povesti....ahhh ce am fi rupt butoaiele in 14....
    Da sunt scump la veder si nu e bine sa te asocieze lumea cu mantia mea neagra...de suparare...dupa aia te infiereaza si zic ca esti "lepros":))))
    Nu numai in domeniul asta cei care nu pupa papucul domniei sunt tinuti inlantuiti pe munte....sa nu se joace bastinasii cu ei::)))

    RăspundețiȘtergere
  4. In spatele fiecarei idei e un om sau un grup de oameni; in inima carora e un drac, un inger sau o ceata.
    Daca omul (sau echipajul) de pe "epava" cu idei, sa' "nimere" sa aiba si inima buna ... atunci Providenta ne va rezerva un loc pe ape linistite, sa ciocnim un pocal de vin !
    ... daca nu ... tot la cazanul cu aburi ne intalnim.
    Si Iov a fost "lepros", da a trecut totul cu rabdare.
    Fara dragoste si rabdare, tre sa fi neam cu Chaptal, ca sa mai scoti un vin din struguri. ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Adevar zic tie: Asa va fi!

    RăspundețiȘtergere
  6. What is the sports betting market? - Sporting 100
    With over 90% of the markets available 토토사이트 for pre-match betting, soccer fans around the world can place bets on almost anywhere,

    RăspundețiȘtergere