hom meid

hom meid

miercuri, 2 februarie 2011

Campanie vs. companie

  Conceptul virtual intitulat "Marchizul Beau D'Afur", a lansat (momentan la nivel de blog) o campanie de "iluminare a vinului", avand drept scop ajutarea si promovarea persoanelor nevazatoare in societate.
    Mai exact "propunerea Marchizului este de a beneficia, ca societate, de capacitatile extraordinare senzoriale ale acestor oameni, stiind ca lipsa unui simt le dezvolta in compensare pe celelalte. In procesul de creare a vinului, de la vie pana la vanzarea si promovarea sa, nevazatorii isi pot aduce un aport urias.Dar pentru aceasta mai intai trebuie ca persoane specializate sa ii invete, sa le arate, sa le comunice ceea ce inseamna gustul, aroma, buchetul  etc vinului.".     Personal nu-mi amintesc de implicarea in actiuni sociale a vreunei companii romanesti, producatoare de vin, cu exceptia Recasului (eticheta cu cocos pictata de un copil cu dizabilitati).
     Posibil ca, pornind de la acesta campanie, sa asistam la o implicare mai activa a producatorilor, a asociatiilor (pt atragerea de fonduri nerambursabile) si a noastra (individual sau la nivel de grup), a tuturor celor care degustam, citim si uneori mai si mazgalim cate ceva ... despre vin.

Un comentariu:

  1. Florine , iti multumesc pentru faptul ca ai ales sa te implici in aceasta idee. Hai sa incercam...(chiar fara certitudinea de a reusi) sa facem ceva pentru ca un lucru care ne este la indemana (si ma refer aici mai ales la cei ce pot pune lucrurile in miscare) si poate aduce multe satisfactii tutror partilor implicate , mai ales beneficiarilor principali-nevazatorii

    RăspundețiȘtergere